> > > Zanzibar

 
Zanzibar
Zanzibar - secretul aromat al Oceanului Indian! Este o minunata insula tropicala cu o bogata istorie si cultura, iar dealungul secolelor a fost un important punct comercial, unde pe langa comertul cu mirodenii si fildes, comertul cu sclavi   detinea ponderea cea mai mare, fiind din acest punct de vedere cel mai mare centru din Estul Africii.Insula cu o lungime de 85 km si o suprafata de 1464 kmp, se afla in Oceanul Indian la doar 36 km de coastele Tanzaniei si la 76 km de capitala Dar – es – Salaam, fiind marginita de plaje cu nisip fin alb si palmieri, inconjurata de apele calde ale oceanului si de recifele de corali.
Zanzibar

Zanzibar - secretul aromat al Oceanului Indian! Este o minunata insula tropicala cu o bogata istorie si cultura, iar dealungul secolelor a fost un important punct comercial, unde pe langa comertul cu mirodenii si fildes, comertul cu sclavi   detinea ponderea cea mai mare, fiind din acest punct de vedere cel mai mare centru din Estul Africii. Insula cu o lungime de 85 km si o suprafata de 1464 kmp, se afla in Oceanul Indian la doar 36 km de coastele Tanzaniei si la 76 km de capitala Dar – es – Salaam, fiind marginita de plaje cu nisip fin alb si palmieri, inconjurata de apele calde ale oceanului si de recifele de corali. Limba nationala este Kiswahili, dar engleza se vorbeste curent. Cultura locala este un mix intre influentele africane, arabe si hindu.

Zanzibar este cunoscuta si sub denumirea de „Insula Mirodeniilor”, evocand un oarecare romantism al trecutului invaluit in arome de cuisoare, scortisoara, cardamom si lemon grass.
Frumusetea acestei insule l-a determinat pe Sultanul Omanului in vremuri apuse, sa mute tronul imperial pe aceste coaste si sa exclame si sa denumeasca locul „Zayn Zal Barr” - „fair is the island” de aici si denumirea de Zanzibar. 
 
Nenumarate excursii si tururi va aduc un plus de cunoastere despre acest taram fascinant:
Turul mirodeniilor – va face cunostinta cu verdele imbelsugat al zonei rurale, vazand, mirosind si gustand marea varietate de fructe tropicale de sezon – jackfruit, ananas, banane, cocos verde, durian, love apple, litches, fructul stelat sau minunatele mirodenii – cuisoare, scortisoara, piper negru, turmeric, cardamom, nucsoara s.a.
O astfel de excursie implica nu numai cunoasterea mirodeniilor, dar este si o sansa de a vedea si plante deosebite – Ylang-Ylang, Iodine, tufe de Heena, arborele de cacao si de cafea s.a.
Excursia include o vizita la Baile Persane Kidichi ridicate in 1850 de Sultanul Seyyid Said pentru sotia sa de origine persana - Printesa Sheherezada, nepoata Sahului Persiei, precum si o alta vizita la ruinele Palatului Maruhubi construit de al III -lea Sultan al Zanzibarului pentru cele 99 de concubine ale sale.
 
Turul istoric al orasului Zanzibar – incepe din piata principala a orasului deschisa inca din 1904, unde se vand fructe tropicale, legume, mirodenii si peste proaspat, se continua cu Biserica Anglicana, Palatul Sultanului – Muzeu, Casa Minunilor, Casa Africa – fost club englezesc, Casa Tippu Tip –  comerciantul de sclavi de notorietate, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Memorial al Pacii, se viziteaza bazarele exotice de pe stradutele inguste, micile magazine cu antichitati  si suveniruri.
In final veti avea o panorama asupra „Orasului de Piatra” - Stone Town, cu casele sale din piatra si nisip cu usi sculptate in stil arab sau indian.
 
Turul micilor insulite din arhipelag – de fapt un safari est african al insulitelor Prison, Grave si Chumbe.
 
Croaziera cu Dhow-ul – barca traditionala – inainte de apusul soarelui.
Alte trasee minunate pe coastele de Nord, Sud si Est ale insulei si in Rezervatia Jozani Forest.