> > > Portugalia

 

Portugalia este o țară situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberica, învecinându-se cu OceanulAtlantic la vest și la sud, și cu Spania la nord și la est. Teritoriulportughez include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore si Madeira. Acestea sunt regiuni autonome ale Portugaliei. Țara și-a căpătat numele dela orașul Porto, al doilea ca mărime din țară.


PORTUGALIA

Portugalia este o țară situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberica, învecinându-se cu OceanulAtlantic la vest și la sud, și cu Spania la nord și la est. Teritoriulportughez include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore si Madeira. Acestea sunt regiuni autonome ale Portugaliei. Țara și-a căpătat numele dela orașul Porto, al doilea ca mărime din țară.

Portugalia continentală este formată din 18 districte: Aveiro, Beja, Braga, Braganca,Castelo Brano, Coimbra, Evora, Faro, Guarda, Leiria, Lisboa, Portalegre,Oporto, Santerem, Setubal, Viana do Castelo, Vila Real, Viseu. Portugalia continentală este împărțită în două de râul ei principal, Tagus. Alte râuri importante sunt: Douro, Minho si Guadiana. Ca și râul Tagus, toate izvorăsc din Spania. În nord, relieful este format din munți. Cel mai înalt punctal Portugaliei se află în partea insulară: Mount Pico (2.351 m), în Azore. Însud, spre Algarve, relieful este format mai ales din câmpii, și clima de aici este ceva mai călduroasă și mai uscată decât înnordul răcoros și ploios.

Împărțirea naturală a Peninsulei Iberice nu este de la vest spre est, ci de la sud spre nord,separând cultura și climatul atlantic de cel mediteranean. Totusi, Portugalia cu granițele aproape stabilite în secolul al XIII-lea, este una dintre cele mai vechi natiuni din Europa.

Portugalia,ţară cu o tradiţie bogată în domeniul călătoriilor pe mare şi al descoperirilor geografice, este situată în Peninsula Iberică şi are ieşire la Oceanul Atlantic. Istoria ţării şi-a pus amprenta asupra culturii sale, influenţele maure şi orientale asupra arhitecturii şi artei fiind evidente.

Portugaliaeste o țară relativ omogenă din punct de vedere lingvistic, etnic șireligios. Limba portugheza este vorbită în întreaga țară, cu excepția orașului Miranda de Douro,în care dialectul asturian este recunoscut ca limbă oficială. Minoritățile, inclusiv cele formate din imigranții africani din fostele colonii, numără mai puțin de 100.000 deoameni.

Fiecare regiune a Portugaliei are propriile mâncăruri tradiţionale, preparate de obicei din carne şi fructe de mare. Bucătăria portugheză este faimoasă şi prin cele o sută de moduri în care poate fi gătit codul.

 

Informatii utile:

Reprezentanta diplomatica: www.mae.ro

Formalitati de intrare: pentru cetatenii UE este necesar un pasaport sau cartea de identitate, valabile pentru a intra peteritoriul Portugaliei.

Informatii medicale: la iesirea dinRomania se recomanda sa aveti Cardul European se sanatate eliberat la cerere de Casa de Asigurari din judetul de resedinta (valabil 6 luni din momentul emiterii), care este valabil in unitatile medicale de stat si/sau intocmirea unei asigurari medicale la unul dintre Asiguratorii privati existeti pe piata romaneasca.

Clima: este caracterizată înprincipal de un climat mediteranean șiun sezon distinct în timpul iernii cand Portugalia prezintă un model de temperatură similar cu orașele spaniole de coastă. Procesul de încălzire are loc în lunile de primăvară, pe timp de zi temperaturile maxime ajungând până la 22 °C (72 °F) până în luna mai.

Populatia:~10.487.289

Capitala:Lisabona

Limbaoficiala: portugheza

Religia: romano-catolica

Suprafatatotala: 92,212kmp

Moneda: EURO

Diferenta de fus orar de GMT: +1 ora fata de GMT(ora locala de vara +2 ore fata de GMT)

 

Destinatii - Portugalia
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.