> > > Malta

 

MALTA
Intre Sicilia si Tunisia, pe o ruta de navigare importanta de mii de ani, se situeaza perla Mediteranei, Malta, si insulele invecinate, Gozo si Comino. Datorita pozitiei strategice, detinerea ei a fost intotdeauna semnul puterii: fenicienii, cartaginezii, normanzii, cavalerii ordinului Ioanit, francezii si in final englezii au stapanit-o pe rand. Legat de insula, ne vin in minte locurile preistorice, simbolurile ordinului de cavaleri ioaniti si lumea subacvatica din apa cristalina. Malta este o insula mediteraneana, cu clima placuta, hoteluri exigente, specialitati culinare, plaja speciala cu pietris si numeroase vestigii istorice.

MALTA

Intre Sicilia si Tunisia, pe o ruta de navigare importanta de mii de ani, se situeaza perla Mediteranei, Malta, si insulele invecinate, Gozo si Comino. Datorita pozitiei strategice, detinerea ei a fost intotdeauna semnul puterii: fenicienii, cartaginezii, normanzii, cavalerii ordinului Ioanit, francezii si in final englezii au stapanit-o pe rand. Legat de insula, ne vin in minte locurile preistorice, simbolurile ordinului de cavaleri ioaniti si lumea subacvatica din apa cristalina. Malta este o insula mediteraneana, cu clima placuta, hoteluri exigente, specialitati culinare, plaja speciala cu pietris si numeroase vestigii istorice. Localnicii vorbesc in engleza si malteza, care este un dialect arab cu influente din italiana, franceza, spaniola si engleza. Descoperiti capitala, Valletta, plina de istorie medievala. In Malta este tot timpul fiesta! Adica nu exista saptamana ca sa nu fie organizata vreo parada festiva in vreuna dintre localitatile insulei, care pur si simplu trebuie vazuta. Recomandam aceasta insula celor interesati de cultura, celor care vor sa invete limbi straine, pasionatilor de sporturi nautice, respectiv celor dornici de odihna!

Excursii

Turul insulei
Prima oprire in aceasta excursie este la centrul mestesugaresc Ta’Quali, unde se pot cumpara produse traditionale malteze, facute de mana. De aici ne continuam drumul catre Medina, oras linistit, unde vom vizita Catedrala Sfantul Pavel. Vom servi pranzul tipic maltez in orasul Rabat, unde vizitam si catacombele Sfantului Pavel. Dupa masa, ne indreptam catre punctul cel mai inalt al insulei, stancile Dingli, de unde se deschide o panorama deosebita asupra marii. Urmeaza Mosta, oras al carui catedrala se poate mandri cu a treia cupola din Europa ca marime. Ultima oprire este capitala, Valletta, unde vom viziona un film de 45 de minute - “The Malta Experience Show” – care ne va arata istoria culturala a unei perioade de 7000 de ani.

Gozo – insula invecinata
Conform legendei, frumoasa insula Gozo a fost casa lui Calypso, fiica zeului Atlas. Dupa calatoria cu vaporul, prima oprire va fi la templele megalitice Ggantija, apoi in zona fabuloasa din Dwerja, unde se regaseste singura mare interna a insulelor malteze, cu stanca Fungus, respectiv “Fereastra – Albastra”. Dupa pranz, vom vizita capitala insulei Gozo, Victoria, citadela si catedrala, si vom avea timp si pentru cumparaturi.

Valletta
Capitala, acum cu 16 000 de locuitori, a fost fondata de maestrul ioanit francez Jean de la Vallette, dupa marele asediu al turcilor. Astazi este centrul cultural al insulei, singurul oras european declarat in intregime monument istoric protejat. Orasul a fost proiectat simetric, ca sa fie aparat cat mai usor impotriva atacurilor turcilor si a fost intarit cu ziduri de protectie, care se pot observa si astazi. Din gradinile Baracca veti avea o priveliste minunata asupra unuia dintre cele mai mari porturi naturale din lume. Plimbandu-ne pe strazile inguste ale orasului vechi, vom ajunge la Catedrala Sfantul Ioan, unde este expusa pictura de altar realizata de faimosul Caravaggio, dar aici au fost inmormantati si liderii ordinului cavalerilor. In Palatul Marilor Maestrii vom intra in salile de gala, in sala de gobelin si vom vedea expozitia de arme, unde se regaseste una dintre cele mai mari colectii de arme si armura din Europa.

Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.