> Vacante cu avionul - Indonezia

 
Indonezia
Este bine stiut ca Indonezia este cel mai intins arhipelag de pe glob.
Diversitatea culturala face din Indonezia o mostenitoare bogata în arta si traditii, fundamental legate toate acestea de religie, cu muzica si dansul de un rafinament aparte si sofisticat, cea mai bogata in minunatii naturale, de la paduri tropicale, ciudate lacuri de munte, plaje idilice, vulcani activi si pâna la cea mai mare si urât mirositoare planta din lume ( rafflesia).
Despre arhipelag…
 
Este bine stiut ca Indonezia este cel mai intins arhipelag de pe glob.
Diversitatea culturala face din Indonezia o mostenitoare bogata în arta si traditii, fundamental legate toate acestea de religie, cu muzica si dansul de un rafinament aparte si sofisticat, cea mai bogata in minunatii naturale, de la paduri tropicale, ciudate lacuri de munte, plaje idilice, vulcani activi si pâna la cea mai mare si urât mirositoare planta din lume ( rafflesia).
De secole, calatori din intreaga lume ramân încântati de frumusetea peisajelor, dominate permanent de un verde crud, fara de sfârsit, de sunetele stranii, exotice, chiar mistice, ce par si chiar sunt diferite de la o insula la alta a arhipelagului.
Aici, sederea pe oricare dintre insule este un mod unic si diferit de a trai, este pâna la urma o forma de arta, ceea ce nici un loc de pe pamânt nu va va oferi vreodata - un excelent cockteil de peisaj si cultura. 
In Indonezia veti întâlni hoteluri luxoase ce domina stralucitoare plaje cu nisip fin alb, precum si locatii de relaxare ascunse de privirile indiscrete, în gradini mirifice, strajuite de luxurianti pereti vegetali.
Sporturile nautice îsi asteapta fanii si nu numai, chiar si cei mai putin experimentati pot face macar o încercare, ca simpla aventura: sailing, diving, snorkeling, parasailing si evident rafting.
In Bali – Insula Zeilor - nenumarate locuri idilice asteapta sa fie descoperite de toti acei ce cauta evadarea din cotidianul occidental devenit de-a dreptul stresant, gasind pe acest tarâm paradisiac acele clipe nesperate de visare si relaxare ascultând muzica gamelan.
De fapt putem prevedea chiar cu îndrazneala ca o prima vizita în aceasta lume unica, poate fi considerata prima din multele ce vor urma…  
 
Indonezia cuprinde 5 insule principale si alte 30 de arhipelaguri mai mici, totalizând 17.508 insule, dintre care doar 6.000 sunt locuite.
Se întinde de la Sabang (I-la Sumatra) la Merauke (Papua) pe o suprafata de 5.150 km între cele doua continente: Asia si Australia, împartind Oceanul Pacific si Oceanul Indian pe la Ecuator.
Principalele insule sunt: Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Papua si cea mai mica dintre ele, dar cea mai cunoscuta este Java.
Indonezia împarte Insula Kalimantan cu Malaezia, iar Papua cu Papua Noua Guinee.
În Indonezia traiesc cca.300 de grupuri etnice, fiecare avînd propriile sale traditii.Primii imigranti au venit din India, China, Peninsula Arabica si Persia, influentând cultura si religia; ca mai apoi influentele colonistilor si comerciantilor portughezi, spanioli, britanici si olandezi sa se faca simtite.
Exista aici mai mult de 500 de limbi si dialecte vorbite, dar Bahasa Indonesia este limba nationala, vorbita în întreg arhipelagul.
Limba engleza se poate spune ca este a doua limba utilizata pe scara larga.
Religia cea mai raspândita este islamul, urmata de crestinism, catolicism, hinduism, budism si confucianism.
“Unitate în diversitate”este cel mai potrivit logo, simbolizând coexistenta nenumaratelor culturi unificate într-o singura natiune.
 
Fara îndoiala, Indonezia are o clima tropicala, fiind foarte cald in zonele joase de câmpie si cele de coasta, cu temperaturi care variaza între 33 – 21 grd.C, care pot scadea chiar pâna la 15 grd sau chiar mai putin în zonele montane. Serile în zonele joase sunt însa marcate de brize placute, iar în zonele montane este chiar rece.
Musonul de Est - din Iunie pîna în Septembrie – aduce cu sine o vreme uscata, pe când musonul de Vest - din Decembrie pâna in Martie - aduce cu sine ploi. Perioadele intermediare celor doua sezoane se caracterizeaza prin ploi scurte si chiar în mijlocul sezonului ploios, temperatura in aer se situeaza undeva între 21grd.C si 33 grd.C.
Ploi abundente se înregistreaza in perioada Decembrie si Ianuarie.
Vom tine cont  însa de ce spun localnicii - adica sezonul verde-umed este marcat de toate lunile ce contin litera “R”în structura, iar sezonul uscat este marcat de celelalte luni ale anului ce nu contin litera “R”.
Se înregistreaza o umiditate ridicata între 60-100%.
 
Destinatii - Vacante cu avionul - Indonezia
Filtreaza ofertele
Transport:
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.