> > > Egipt

 

Egipt

Egiptul este, probabil, cea mai veche destinatie turistica din lume. Intr-una dintre primele scrieri de calatorie, geograful grec Herodot (484 - 424 i.Hr.) scria: "Nicaieri nu sunt atat de multe lucruri minunate si in lumea toata nu se mai gasesc asa de multe lucruri de nespusa maretie". Iata o afirmatie care se adevereste si azi.

 

 

Egipt

 

Egiptul este, probabil, cea mai veche destinatie turistica din lume. Intr-una dintre primele scrieri de calatorie, geograful grec Herodot (484 - 424 i.Hr.) scria: "Nicaieri nu sunt atat de multe lucruri minunate si in lumea toata nu se mai gasesc asa de multe lucruri de nespusa maretie". Iata o afirmatie care se adevereste si azi. Detinator al unor comori de o valoare inestimabila, alcatuite din monumente si situri antice, al unei culturi vii si al unui mediu natural coplesitor, Egiptul nu inseamna doar mai multe destinatii turistice intr-una singura. Egiptul poate fi in acelasi timp un spatiu de cercetare al trecutului antic, o priveliste tulburatoare a desertului si a recifelor de corali, o initiere in universul arab sau o combinatie intre oricare dintre aceste posibilitati. Desi Egiptul are o suprafata imensa, toate mileniile de civilizatie egipteana sunt ingramadite in Valea Nilului, firul cel unic datator de viata, care se ramifica intr-un evantai la intalnirea cu marea. 

O prima vizita in Egipt nu este suficienta pentru a vedea minunile lumii antice cu monumentele din epoca faraonilor care odinioara erau principalele atractii. In ultimele decenii insa, industria turismului din Egipt a suferit o schimbare dramatica, in prezent din ce in ce mai multi turisti sunt interesati de odihna, liniste si relaxare la soare si mare, pe plajele nisipoase de pe coasta Marii Rosii si Peninsulei Sinai.

 

Nu ratati:

 

Cairo si imprejurimile: Muzeul Egiptean, Bazarul Khan al - Khalili din zona islamica a metropolei, Piramidele si Sfinxul de la Gizeh, Saqqara, Memphis s.m.a.

 

Alexandria : Muzeul Greco-Roman, Stalpul lui Pompei si Serapeumul, Catacombele de la Kom al Shuqafa, noua Biblioteca Alexandrina, cafeaua si produsele de patiserie de la cafeneaua Athineos, veche de secole s.a.

 

Templul Oracolului din Oaza Siwa;

 

Uriasul complex Karnak din Luxor;

 

Valea Regilor, Templul Reginei Hatshepsut (Deir El Bahri); 

 

Aswan, Marele Baraj, Insula Philae, Obeliscul Neterminat; 

 

Edfu si Templul lui Horus;

 

Kom Ombo, Abu Simbel si Templul lui Ramses;

 

O plimbare cu felluca (traditionala ambarcatiune egipteana cu vele);

 

Scufundari in Marea Rosie;

 

Manastirea Sf. Ecaterina si Muntele Sinai.

 

 

Destinatii - Egipt
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.