> > > Austria

 

Austria  este o tara fara iesire la mare, populata de circa 8,47 milioane de locuitori, aflata in Europa Centrala. Ea se invecineaza cu Cehia si Germania la nord, Ungaria  si Slovacia la est,Slovenia si Italia la sud,Elvetia si Lichtenstein la vest. Teritoriul Austriei acopera 83.879 km² si are o clima temperata si alpina. Relieful Austriei este predominant muntos datorita prezentei Alpilor, doar 32% din suprafatatarii se află sub 500 m altitudine, iar cel mai inalt punct al sau se aflala 3.798 m.


Austria

Austria  este o tara fara iesire la mare, populata de circa 8,47 milioane de locuitori, aflata in Europa Centrala. Ea se invecineaza cu Cehia si Germania la nord, Ungaria  si Slovacia la est,Slovenia si Italia la sud,Elvetia si Lichtenstein la vest. Teritoriul Austriei acopera 83.879 km² si are o clima temperata si alpina. Relieful Austriei este predominant muntos datorita prezentei Alpilor, doar 32% din suprafatatarii se află sub 500 m altitudine, iar cel mai inalt punct al sau se aflala 3.798 m. Majoritatea populatiei vorbeste dialecte locale austro-bavareze ale limbii germane, ca limba materna, iar germana standard este limba oficială a tarii. Alte limbi oficiale la nivel local sunt croata si maghiara. Originile Austriei moderne dateaza din vremea dinastiei de Habsburg când marea majoritate a tarii facea parte din Sfantul Imperiu Roman. Astazi,  Austria este o democrație reprezentativa parlamentara,formata din noua landuri federale. Capitala si cel mai mare oras,cu o populatie de peste 1,7 milioane de locuitori, este Viena. Austria este una dintre cele mai bogate tari ale lumii,cu un PIB pe cap de locuitor de 48.350 de dolari. Austriaeste o tară predominant montana, datorita pozitionarii sale în Alpi. Alpii Orientali Centrali, Alpii Calcarosi de Nord si Alpii Calcarosi de Sud se află partial in Austria. Alpii din vestulAustriei fac loc dealurilor si campiilor in estul tarii.

Informatii utile:

Reprezentanta diplomatica: www.mae.ro

Formalitati de intrare: pentru cetatenii UE este necesar un pasaport sau cartea de identitate, valabile pentru a intra pe teritoriul Austriei.

Informatii medicale: la iesirea dinRomania se recomanda sa aveti Cardul European se sanatate eliberat la cerere de Casa de Asigurari din judetul de resedinta (valabil 6 luni din momentul emiterii), care este valabil in unitatile medicale de stat si/sau intocmirea unei asigurari medicale la unul dintre Asiguratorii privati existeti pe piata romaneasca.

Clima: cea mai mare parte a Austriei se afla in zona de clima temperata-rece in care predomina vanturile de vest umede. Cum peste jumatate din tara este dominata de Alpi, clima alpina predomina.
In est-in campia Panonica
si in valea Dunarii-clima prezinta trasaturi continentale, cu ploaie mai putina decat in zonele alpine. Desi Austria are temperaturi reduse pe timp de iarnă (−10–0°C),temperaturile de vara pot fi relativ ridicate, temperaturile medii fiind de circa 25 de grade, iar maxima absoluta fiind de 39,7 °C.

Populatia:~8.414.638locuitori

Capitala:Viena

Limbaoficiala: germana

Religia: romano-catolica

Suprafatatotala: 83.879 kmp

Moneda: EURO

Diferenta de fus orar de GMT: +1 ora fata de GMT(ora locala de vara +2 ore fata de GMT)

 

Filtreaza ofertele
Transport:
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.